رنگ درنقاشی ساختمان
رنگ درنقاشی ساختمان
رنگ و نقاشی ساختمان یکی از قدیمی ترین مشاغلی است که قبل از کاغذ دیواری رواج و رونق بسیاری داشته است و هنوز هم مورد استقبال بسیاری از افراد می باشدویکی از بهترین روشها برای ایجاد تغییر و تنوع در دکوراسیون داخلی، نقاشی ساختمان است.
با استفاده از این روش شما میتوانید به راحتی و با قیمتهای نسبتا ارزان، حس و حال تازهای به فضای خانه خود ببخشید. رنگآمیزی خانه حتی در بهداشت آن نیز موثر است. هیچ منظرهای بدتر از یک خانه با سقف و دیوارهای آلوده و کثیف نیست! رنگهایی که غبار گرفته باشند یا لایهای از دوده روی آنها باقی مانده باشد، هم برای سلامت شما مضر هستند و هم فضای خانه را دلگیر میکنند..
انواع رنگ برای نقاشی ساختمان
رنگ ساختمان در واقع پوششی مناسب برای گچ می باشد که باعث زیبایی و جلوه دیوارهای خانه و یا محیط کار ما می شود که در چهار نوع مختلف نقش پوشش را ایفا می کند:
· رنگ روغنی
· رنگ پلاستیکی
· رنگ آکریلیک
· رنگ مولتی کالر
رنگ پلاستیکی
رنگ پلاستیک از قدیمی ترین نوع رنگ ها برای نقاشی ساختمان بوده و با کیفیت های مختلف در بازار وجود دارد.
کاربارنگ پلاستیک برای انجام نقاشی ساختمان بسیار آسان است و فقط باید دقت کنید که رنگ آماده شده بسیار غلیظ یا رقیق نباشد، چرا که در صورت غلظت بالا رنگ به خوبی بر روی سطح پخش نمی شود و پس از خشک شدن اثر قلم مو یا غلطک را باقی می گذارد. و در صورت رقیق بودن باید چند سری عمل رنگ زدن را تکرار کنید و ممکن است در جریان این رنگ آمیزی مدام خود را سرزنش کنید!
در کل این رنگ ها برای پوشش سقف ها مناسب بوده و برای پوشاندن نقص ها گزینه ی بهتری است اما دوام کمتری دارد.
رنگ مولتی کالر
رنگ مولتی کالر از دسته رنگهای ساختمانی دکوراتیو و جدید است. مولتی کالر پس از اجرا با چند رنگ دیده میشود؛ یعنی یک زمینه با رگههایی از رنگهای مختلف.این نوع از رنگ ها قابل اجرا بر روی تمامی سطوح است.
رنگهای مولتیکالر دکوراتیو بوده و یک لایه ی نازک بر روی سطوح ایجاد مینماید و بسیار مناسب برای سطوح گچ، سیمان، بتون، آهن، آلومینیوم، چوب، رنگ، سنگ، شیشه، کاشی، پلاستیک، رنگ روغن و…. است .
رنگ مولتی کالر مقاومت بالا دربرابر جذب ذرات معلق در هوا ( آنتی استاتیک ) که نتیجتا هزینه های تمیز کاری و نگهداری را تقلیل داده و کاملا بهداشتی می باشد …
رنگ های روغنی
رنگ روغنی یکی از پرکاربرد ترین و با کیفیت ترین نوع از رنگ های ساختمان محسوب می شود و در سه نوع رنگ روغنی مات، براق و نیمه براق تولید می شوند .
اصولا به دلیل رعایت استاندارها و همچنین مقاوت بیشتر در برابر گرد و دوده و قابل شست و شو بودن دیوار ها درنقاشی ساختمان از آن استفاه می شود.
اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که رنگ های روغنی که در نقاشی ساختمان از آن ها استفاده می کنند دارای سرب می باشند و تا سال ها این مواد مضر از بین نخواهند رفت به همین دلیل کارخانه هایی به تولید رنگ های بدون سرب روغنی در کشور پرداخته اند.
نکته دیگری که باید به آن اشاره نمود، رنگ های روغنی که جزء دسته مات هستند غیر قابل شست و شو می باشند و همچنین به طور کلی رنگ های روغنی به خوبی معایب دیوار را پوشش نمیدهند و حتما باید قبل از شروع رنگ کاری، زیر سازی مناسب دیوارها انجام شود.این رنگ ها نیز از رنگ های سنتی و قدیمی محسوب می شوند که هنوز هم برای رنگ آمیزی درب و پنجره بهترین گزینه محسوب می شوند. حتی در مواقعی که از رنگ های دیگر برای زیبایی درب های فلزی استفاده می شود از رنگ های روغنی به عنوان آستر عایق و زد زنگ استفاده می شود.
رنگ آکریلیک
رنگ های آکریلیکی در سه نوع براق، مات و نیمه براق در بازار موجود می باشند؛ این نوع از رنگ نسبت به رنگ های پلاستیکی درصد شست و شو بیشتری دارند اما به طور صد در صد قابل شست و شو نیستند.
مزایای رنگ های آکریلیک مقاوت آن در برابر رطوبت، بوی کمتر، اجرای سریع آن و همچنین به پوشش دهی بالا و دوام بالای آن می باشد. غیر از رنگ آکریلیک، به رنگ ضد زنگ آکریلیک که برای سطح های فلزی و رنگ آستری آکریلیک که به عنوان لایه زیرین رنگ آکریلیک از آن استفاده می شود، می توان نام برد.
رنگ های اکریلیکی بسیار متنوع اند و برای ایجاد بافت در سطوح بسیار مناسب اند، چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می شوند، رنگ اکرلیک انعطاف پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح قابل اجراست، این رنگ ها که به دلیل دارا بودن پایه ی آب از رنگ های روغنی ارجحیت دارند.
در تمامی رنگ ها و انواع مات، براق و نیمه براق عرضه می گردند اما نسبت به رنگ های روغنی از براقیت کمتری برخوردارند